De Nederlandse Endometriose Kliniek is een expertisecentrum voor mensen met endometriose
Wij staan voor hoogwaardige kwalitatieve behandeling
Wij behandelen endometriose volgens de meest recente richtlijnen en in een multidisciplinair team. Daarnaast hebben wij oog voor de algehele gezondheid van de patiënt en streven wij naar zorg die op de persoon is afgestemd. Dit betekent dat wij meedenken en adviseren in alle mogelijke vormen van behandeling die kunnen bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van leven van de patiënt.
Wij staan voor hoog complexe zorg
Het is ons doel om de geldende kwaliteitsnormen te overtreffen. Wij willen een expertisecentrum zijn met een leidende rol, niet alleen in Nederland, maar in heel Europa.

Het team

Maddy Smeets
Gynaecoloog

Noor Paridaans
Gynaecoloog

Mathijs Blikkendaal
Gynaecoloog

Tobias Limperg
Gynaecoloog

Nathalie
Verpleegkundige

Marcela
Verpleegkundige

Desiree
Verpleegkundige

Gynaecoloog
Maddy Smeets
Maddy Smeets is een zeer patiëntgerichte gynaecoloog, een innovatieve endometriose-specialist, een visionaire ondernemer en een motiverende aanvoerder van professionals in de endometriose-zorg.
Zo heeft zij een holistische aanpak geïntroduceerd binnen de endometriose zorg. Daarbij hoeft de patiënt niet lijdzaam toe te zien, maar heeft zij een sleutelrol. Dit komt tot uiting in het samen beslissen, en het continu verbeteren van de behandeling, op basis van door patiënten gerapporteerde uitkomsten. Zij is erop gericht om endometriose-patiënten (weer) een hoge kwaliteit van leven te geven.
Zij nam het initiatief tot de oprichting van het eerste holistische expertisecentrum. Voor haar baanbrekend werk ontving zij in 2021 de Hector Treub prijs.
Gynaecoloog
Noor Paridaans
Noor Paridaans is gynaecoloog sinds 2017. Na een fellowship Endometriose in 2019 bij Endometriose in Balans (HMC) heeft zij de keuze gemaakt om zich fulltime te richten op de diagnostiek en behandeling van endometriose. “Ik geloof dat 100% focus de kwaliteit van de zorg en duurzaamheid van de arts-patiënt relatie ten goede komt”. Haar sterke communicatieve vaardigheden, samen met haar oog voor de persoon, zorgen voor een op maat gemaakt behandelplan. “Vrouwen met endometriose hebben vaak een lange weg afgelegd en ik wil hen het vertrouwen geven samen tot een oplossing te kunnen komen voor hun specifieke probleem. Persoonlijke aandacht is mijn uitgangspunt”.
Met haar achtergrond in waardegedreven zorg en interesse in organisatiestructuur heeft zij de ambitie om endometriose-zorg naar een volgend niveau te brengen.


Gynaecoloog
Mathijs Blikkendaal
Mathijs Blikkendaal heeft al in zijn opleiding tot gynaecoloog ervaren dat complete focus op endometriose een enorme meerwaarde voor deze patiënten met zich meebrengt en besloot destijds zich daar ook volledig op te richten. “Door samen met de patiënt een persoonlijk afgestemde en toegespitste behandeling uit te stippelen, hoop ik voor hen het zo belangrijke én noodzakelijke verschil te kunnen maken”.
Hij is in 2018 gepromoveerd op “Implementing Patient Safety in Laparoscopic Surgery” (promotor prof.dr. F.W. Jansen). Het opzetten en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek naar endometriose geeft hem extra kennis en mogelijkheden om zijn patiënten de beste behandeling te kunnen bieden en om bij te dragen aan het verhogen van hun kwaliteit van leven.
In de spreekkamer ziet hij dagelijks de enorme impact van het lange traject tot aan de juiste diagnose. Naast het feit dat hij deze vrouwen weer zo veel mogelijk de regie over hun leven terug wil geven, wil hij door onderwijs en onderzoek zorgen dat patiënten met endometriose in de toekomst minder lang en minder ernstig door deze ziekte belemmerd zullen worden.
Gynaecoloog
Tobias Limperg
Tobias Limperg heeft zich sinds 2021 helemaal toegelegd op het behandelen van mensen met endometriose. Na zijn studie geneeskunde in Utrecht volgde hij de tropenopleiding en aansluitend werkte hij in de periode van 2013 tot 2015 in een districtsziekenhuis in Ethiopië. Hij vertrok vervolgens naar de Verenigde Staten om daar de opleiding tot gynaecoloog te volgen. Hij wist daar een plek te bemachtigen voor het vooraanstaande Minimally Invasive Gynecologic Surgery fellowship aan Vanderbilt University. Limperg deed hier uitgebreide chirurgische ervaring op in het behandelen van goedaardige gynaecologische ziekten, waaronder endometriose en chronische bekkenpijn.
In 2021 verhuisde hij met zijn gezin terug naar Nederland om zich professioneel volledig te richten op endometriose. Hij vindt het vreselijk hoe vaak hem ter ore komt dat mensen met endometriose is wijsgemaakt dat hun pijn “tussen je oren” zit. Hij stelt zich ten doel de kwaliteit van leven te vergroten van deze groep mensen die vaak het vertrouwen in hun eigen lichaam en de medische wereld hebben verloren. Bovendien is hij een gepassioneerd gynaecologisch chirurg en draagt hij enthousiast bij aan de verspreiding van kennis en kunde door middel van onderwijs en onderzoek.
