ESGE congres: wetenschappelijke bijdrage van de NEK

InformatiefNieuws

Op het ESGE congres heeft Jeroen Metzemaekers de Ivo Brosens award voor ‘Best Scientific Journal Article from the ESGE Congress’ gewonnen voor zijn artikel ‘Preoperative pain measurements in correlation to deep endometriosis classification with Enzian’. Ook had hij een mooie voordracht over de implicaties van zijn proefschrift.

Rozemarijn de Koning had zowel een voordracht om de TOSCA studie (om de toegevoegde waarde van chirurgie in het IVF-traject bij vrouwen met colorectale endometriose internationaal eindelijk duidelijker te krijgen) en de uitkomsten van een retrospectieve analyse naar ketamine als behandeloptie bij vrouwen met endometriose gerelateerde chronische pijn onder de aandacht te brengen.

En tenslotte kwam ook een artikel van Fokkedien Tummers online. Uit deze retrospectieve analyse naar het effect van voorgaande operatie(s) op de uitkomsten van de daaropvolgende operatie voor endometriose kwam naar voren dat in ervaren handen er geen toename van ernstige complicaties gezien wordt.

Eerste operaties endometriose in Reinier de Graaf succesvol verlopen
Vorig bericht
Eerste operaties endometriose in Reinier de Graaf succesvol verlopen